vineri, 29 iulie 2011

Bors de dovlecei

Trebuie sa recunosc ca e pentru prima data cand gatesc bors, dar m-am indragostit de el. Dovleceii in abundenta sunt de vina pentru aceasta minunata reteta, pe care sper sa o incercati si voi, pentru ca merita.

Ingrediente
- 800 g dovlecei
- 200 g ceapa
- 150 g morcovi
- 100 g radacina patrunjel
- 60 g orez
- 100 ml smantana
- 2  oua
- l legatura marar
- l legatura patrunjel
- 25-35 g bors cu leustean
- sare, piper

Mod de preparare
1. Ceapa, dovleceii, morcovii, radacina de patrunjel se curata, se spala si se toaca cubulete. Mararul si patrunjelul se toaca fin, iar orezul se spala. Ouale se bat pana se omogenizeaza.
2. Ceapa, morcovii si radacina de patrunjel se fierb in 4 litri de apa rece cu sare. Cand sunt fierte se adauga dovleceii si orezul. Dupa ce a fiert orezul se adauga borsul si verdeata. Se da focul pe mic si se amesteca in oala pentru a forma un vartej, apoi se adauga ouale batute.
3. Se lasa pe foc 10 minute,se opreste si  se lasa sa se odihneasca putin. Se amesteca smantana cu putina ciorba si se rastoarna in oala. Se potriveste de sare si piper si se serveste cald.

2 comentarii:

Iulia spunea...

Mama facea acasa bors din asta super bun. Uite ca eu aici in Germanica n-am facut niciodata si cred ca ar fi timpul sa-l prepar. Al tau a iesit super. Mai, mai ca m-as duce dupa o lingura sa-mi bag boticul in farfuria ta:D.

Claudia Mic spunea...

:)))

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...