luni, 27 iunie 2011

Cornuri de brutar

Daca ati intrat in pana de ideei in legatura cu ce sa mancati la micul dejun aceasta  reteta de cornuri va da solutia. Se fac rapid si au un gust extraordinar. Merita sa incercati!


Ingrediente
- 500 g faina
- 300 ml apa calduta
- 4 linguri ulei
- 1 lingura zahar
- 1 lingurita sare
- 25 g drojdie proaspata
- 1 galbenus
- ulei pt lucrul cu aluatul
- susan, mac sau sare grunjoasa pentru decor

Mod de preparare
1. Se amesteca drojdia cu zahar si putina apa calduta, din cei 300 de ml. Se cerne faina si se face fantanita in mijloc. Se adauga amestecul de drojdie, sarea, uleiul si resul de apa. Se framanta aluatul pana capata o consistenta elastica, usor lipicioasa.
2. Se unge un bol cu ulei si se pune aluatul la crescut 30 de minute intr-un loc ferit de curent. Dupa expirarea timpului se preincalzeste cuptorul la 180 C si se imparte aluatul in 16 bile egale. Se modeleaza bilele, unse cu ulei, cu ajutorul mainilor pana capata forma unor mici dreptunghiuri(ungeti cu ulei si suprafta de lucru). Se ruleaza , apoi se innoada si se dau deoparte. La fel se procedeaza si cu restul, avand mare atentie la ordine, pentru ca veti incepe sa modelati cornurile de la prima bila innodata.
3. Pentru a obtine cornurile modelati fiecare bila intr-o forma elipsoidala, pe care o rulati sub forma de corn si o puneti in tava tapetata cu hartie de copt. Ungeti cornurile cu galbenus batut cu putina apa si presarati-le deasupra cu susan. Lasati-le sa se odihneasca inca 5 minute la loc caldut si se dati-le la cuptor pentru 25 de minute. Dupa ce s-au racit, se pot servi cu sana, iaurt sau lapte. Deeeliciooos!

4 comentarii:

sarah spunea...

par foarte pufoase si cred ca sunt si delicioase.eu as vrea unul cald :)
o zi minunata !

Lacrima spunea...

Superbe! arata super-pufoase. o sa le incerc si eu. sper sa-mi iasa la fel de pufoase :)

Claudia Mic spunea...

Daaaa le-as manca in fiecare dimineata!

Boundlesstech spunea...

You have some interesting thoughts! Perhaps we should contemplate about attempting this myself.

Web Hosting | Web Design

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...