joi, 30 iunie 2011

Placinta intinsa

S-ar putea ca la prima vedere aceasta reteta de placinta sa va intimideze; dar va pot asigura, din proprie experienta, ca daca exersati de mai multe ori va iesi aproape perfecta ca cea a Laurei Laurentiu. Eu am facut doar o jumatate de portie, iar visinele le-am mancat:))))) .....asa ca am facut-o cu cirese, dar a iesit minunat. In plus e un bun desert de post.

Ingrediente
- 400 g faina
- 250 ml apa
- o jumatate de lingurita otet
- o jumatate de lingurita sare
- ulei pentru intins

Umplutura
- 500 g cirese/visine proaspete sau congelate
- 2 linguri zahar
- 2 linguri gris
- zahar pudra


Mod de pregatire
1. Se amesteca ingredientele (in afara de ulei) intr-un aluat elastic si neted. Se unge aluatul cu ulei si se lasa sa se odihneasca pentru 30 de minute intr-un bol curat. Folosind pumnii, intindeti in aer aluatul (cum fac bucatarii cu aluatul de pizza) pana se subtiaza, apoi puneti-l pe masa acoperita cu o fata de masa.
2. Stropiti cu ulei folosind un picurator aluatul si intindeti-l, atat cat permite, pana veti obtine o foaie subtire, care acopera masa in intregime. Taiati capetele aluatului astfel incat sa obtineti un dreptunghi frumos.
3. Amestecati ciresele/visinele fara samburi cu 2 linguri de zahar si 2 linguri de gris. Asezati-le pe lungimea dreptunghiului, chiar la margine; iar cu ajutorul fetei de masa rulati placinta.
4. Asezati-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ungeti-o cu ulei si dati-o la cuptorul preincalzit la 180 C pana devine aurie. Lasati placinta sa se raceasca. Taiati-o in bucati potrivite si pudrati-le cu zahar.

2 comentarii:

sarah spunea...

super ti-a iesit.nu m-as incumeta in veci la un asa aluat.bravo tie !

Claudia Mic spunea...

Sarah fa-ti curaj, nu e un aluat scump asa ca nu prea ai ce pierde.Iar cand iti reuseste simti o satisfactie imensa.

Trimiteţi un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...