miercuri, 20 aprilie 2011

Negresa cu mascarpone



Reteta este de pe blogul lui Miha cu mici modificari.Adi zice ca are consistenta de ciocolata de casa.

Ingrediente
-150 g ciocolata amaruie
-125 g unt
-2 oua
-100 g zahar
-100 g faina
-1/4 lingurita praf de copt
-200 g mascarpone
-cacao dulce
-oua mici de ciocolata umplute cu crema de lapte

Mod de preparare
1.Se da mascarponele pentru cateva minute la congelator.Se topeste ciocolata impreuna cu untul la foc mic.Se lasa deoparte sa se raceasca complet.Intre timp se bat ouale spuma cu un praf de sare si zahar.
2.Se incorporeaza ciocolata topita, urmata de faina cernuta impreuna cu praful de copt.Se tapeteaza cu hartie cerata o tava mica si se varsa compozitia.Se adauga cu lingurita mascarponele, astfel incat la final sa putem taia prajitura patrate care sa aiba in mijloc inima de mascarope, si se imping putin cu lingurita in aluat.
3.Se coace 30 de minute la 180 C.Se scaote si se lasa sa se raceasca.Se pudreaza cu cacao si cat inca este calduta se aseaza deasupra fiecarei gropite cu mascarpone un ou de ciocolata, care se va topi.Se serveste putin calduta sau rece.

3 comentarii:

Dana Gherman spunea...

Avand in vedere ca e vorba de ciocolata...stau aici si salivezi! Arata super!

Miha spunea...

Eheheee...ce-mi place cum ai dichisit-o. Tare buna prajitura asta! :*

Claudia Mic spunea...

Daaa ii super buna!Multumesc de inspiratie Miha!

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...