luni, 18 aprilie 2011

Ispita pentru iepurasul de Paste-Carrot Cake sau Tort cu morcovi


Stiu ca vi s-ar parea putin dubioasa asocierea dintre morcovi si un tort dulce.Dar in cazul acestui tort morcovii isi fac o cu totul alta datorie si anume aceea de a da blatului un gust "altfel", chiar exotic as putea spune.

Blaturi
-250 g faina alba
-2 lingurite bicarbonat de sodiu
-1/2 lingurita sare
-2 lingurite scortisoara pudra
-3 oua
-400 g zahar
-180 ml ulei
-180 ml lapte batut
-1 plic zahar vanilat de Bourbon
-250 g morcov razalit marunt
-230 g ananas stors din compot
-100 g nuca de cocos
-160 g alune macinate

Sirop
-200 g zahar
-1 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
-120 ml lapte batut
-115 g unt
-1 lingura golden syrup*
-1 plic zahar vanilat de Bourbon

Crema
-170 g unt moale
-330 g mascarpone
-150 g zahar pudra
-1 plic zahar vanilat de Bourbon

Mod de preparare
1.Amestecati faina cernuta cu bicarbonat, sare si scortisoara.Bateti ouale spuma impreuna cu zahar si zahar vanilat de Bourbon.Adaugati, continuand mixarea, uleiul si laptele batut in fir subtire; apoi compozitia de faina, mixand pe o viteza joasa.Dupa ce compozitia s-a omogenizat, incorporati morcovii, ananasul trecut prin robot, nuca de cocos si alunele macinate.
2.Asezati pe fundul unei forme de tort de 24 cm cu hartie cerata, ungeti-o cu ulei si tapetati cu faina(veti proceda la fel pentru cele 3 blaturi).Impartiti compozitia de alaut in 3 parti egale.Coaceti fiecare parte la cuptorul incins la 180 C pentru 25-30 de minute.
3.Intre timp preparati siropul.Amestecati ingredientele intr-o ctatita si aduceti-le la punctul de fierbere.Lasati pe foc mediu timp de 4 minute, apoi luati de pe foc pentru a se racori putin.Dupa ce a-ti scos primul blat din cuptor, il ungeti cu 1/3 din compozitia de sirop si il lasati sa se raceasca timp de 15 minute in tava(la fel veti proceda si cu celelalte blaturi).Apoi il scoateti din tava si il lasati sa se raceasca complet pe un gratar de bucatarie.
4.Pentru a prepara crema se amesteca untul moale cu mascarpone si zahar.Dupa ce s-au racit blaturile complet se ung cu crema si se asambleaza.Tortul trebuie servit la temperatura camerei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...