marți, 25 ianuarie 2011

Pere in lava de ciocolata



Un desert minunat! L-am facut pentru nasul nostru de cununie cu ocazia zilei de nastere si a fost foarte apreciat atat de invitati cat si de sarbatorit.

Blat
- 300 ml vin rosu sec
- 400 g frisca
- 200 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- coaja rasa de la o lamaie
- 5 oua
- 375 g faina
- 50 g cacao
- 1 plic praf de copt

Umplutura
- 8 pere mici
- sucul de la 2 lamai
- 100 g prune uscate
- 75 g nuci tocate grosier
- 3 linguri miere
- aroma de vanilie de Bourbon
- 1 lingura coaja de portocala rasa

Mod de preparare
1. Se fierbe vinul pana isi reduce volumul la 50 ml. Se bate frisca impreuna cu zahar tos, coaja de lamaie si zahar vanilat. Se inglobeaza pe rand ouale, urmate de faina amestecata cu praf de copt si cacao. Ultimul se inglobeaza vinul.
2. Se incinge cuptorul la 200 C. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se aseaza aluatul in forma si se niveleaza.
3. Se decojesc perele, dar nu se indeparteaza coditele. Se aseaza imediat in apa rece cu suc de lamaie. Se curata de cotoare de jos cu ajutorul unui instrument pentru bile mici sau al unuia de portionat inghetata. Se lasa sa se scurga si se umplu fiecare cu prune uscate. Se infing perele in aluat si se presara cu nuca. Se coace 60 de minute. In ultimele 10 se acopera cu hartie de copt sau folie de aluminiu.
4. Se lasa sa se raceasca prajitura in forma. Se da la fiert mierea cu coaja de portocala si aroma de vanilie. Se unge prajitura cu acest amestec si se taie bucati. Se serveste cu frisca sau smantana dulce.

8 comentarii:

mirela spunea...

Foarte buna prajitura,cred ca vinul s-ar putea inlocui cu suc de fructe proaspat stoarse,,,asta unde sunt copii,,,,ce zici ar merge?Pupp!!

Claudia Mic spunea...

Nu stiu daca taninul din vin are vreun rol important!?Daca incerci cu suc de fructe(struguri) sa-mi spui si mie daca ti-a reusit pentru ca sunt interesata si de varianta pentru copii.Pup!

diamond spunea...

ce bine arataaaa :)

jubistacha spunea...

I love this recipe.

Dana Gherman spunea...

La prima vedere am avut senzatia ca blatul respectiv e ciocolata de casa :D...dupa ce am citit reteta mi-am dat seama ca e blat, oricum arata senzational si cred ca e la fel de buna. Oare nu ar merge si ciocolata de casa cu pere? cred ca las dieta la o parte :)) Te pup si te felicit pentru tot ceea ce realizezi, ai tai cred ca se simt in fiecare zi rasfatati.

Claudia Mic spunea...

Multumesc Danutza!Intr-adevar ai mei nu se plang.

Claudia Mic spunea...

Multumesc Diamond!

Claudia Mic spunea...

Jubistacha try it, is realy good!

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...