marți, 25 ianuarie 2011

Cartofi frantuzesti cu pulpa de porc


Am imprumutat de la o prietena(Ana mersi!) o carte de bucate tipic romanesti si de ieri am inceput sa o rasfoiesc si sa gatesc din ea.Avand in vedere ca are aproximativ 1000 de pagini am ce rasfoi si cu ce ma delecta.

Ingrediente
-600 g pulpa de porc
-1 kg cartofi albi
-50 g faina
-50 g unt
-4 oua
-350 ml lapte
-200 g smantana
-125 g cascaval
-sare, piper, boia

Mod de preparare
1.Se fierb cartofii in coaja.Se spala si se curata carnea.Se portioneaza in 6 bucati egale ca marime.Se pun ouale sa fiarba pentru 10 minute, sa fie tari.
2.Se curata cartofii de coaja si se taie rondele.La fel se procedeaza si cu ouale.Se pune untul sa se topeasca si laptele sa se incalzeasca.Se adauga faina la unt si se amesteca bine.Apoi se adauga laptele fierbinte in mai multe etape amestecand bine dupa fiecare.
3.Dupa ce ati incorporat tot laptele si ati obtinut un sos gros, se toarna peste cartofi.Se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca bine.Se prajesc bucatile de carne in putin ulei, pe ambele parti, si se condimenteaza cu sare, piper si boia.Se inabuse cu o cana si jumatate de apa si se lasa pe foc domol, pana ce carnea este bine patrunsa.
4.Se tapeteaza o forma pentru cuptor cu unt si pesmet.Se aseaza jumatate din compozitia de cartofi cu sos alb.Se acopera cu rondele de ou fiert, apoi cu restul de cartofi.Se unge cu smantana si se presara cascaval ras.Se da la cuptor pentru 35-40 de minute.Se scoate si se lasa sa se raceasca putin inainte de a portiona.Se serveste cu carne si muraturi.

2 comentarii:

mirela spunea...

Tare bine arata,cred ca vin la tine la prinz,,,mmmm,,,Pupp!!

cirmicica spunea...

arata foarte apetisant...

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...