duminică, 25 octombrie 2009

LA MULTI ANI ADI!!!!!

Saptamana asta mare eveniment in familia noastra: preaiubitul meu sot a implinit 26 de ani. Astfel profit inca o data sa-i declar si pe aceasta cale dragostea mea eterna si multi, muuuulti anisori fericiti alaturi de mine. TE IUBESC ADI!!
Ca de obicei agenda a fost plina de inviatati asa ca m-am gandit la un meniu special, demn de sarbatorit. Rezultatul final, apreciat de toata, lumea arata ca in poza de mai jos.


Incep enumerarea preparatelor din stanga spre dreapta:
1. Oua umplute
2. Pizza-roll hawaian
3. Clatita cu 3 feluri de branza
4. Nuggets de pui
5. Torttila
6. Ficatei inveliti in prosciuto
7. Salata de ton in rosie

1. Oua umplute
Eu am avut 12 invitati asa ca am folosit 12 oua, pe care le-am fiert timp de 15 minute. Le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am decojit, taiat in jumatati si si separat albusul de galbenus.
Galbenusul se sfarma cu furculita si se amesteca cu 300g pateu de porc si 3 linguri de maioneza amestecate cu 2 lingurite de smantana. Aceasta compozitie se spriteaza in albusuri nu inaite de a fi condimentata cu sare si piper.

2. Pizza-rol hawaian
Se intinde o foaie de foietaj si se unge cu sos de rosii, se adauga ananas si sunca de porc taiate marunt. Se rade cas din abundenta. Se sareaza si se pipereaza iar apoi se ruleaza strans. Se taie in 12 bucati egale si se ung cu ou. Se pun la cuptor pentru 25 de minute sau pana devin aurii.

3.Clatite cu 3 feluri de branza
Alut de clatite: se pune faina cca 300 g amestecata cu un praf de copt si se face o fantana in mijloc.Se sparg 3 oua in "fantana", se pune sare si se adauga pe rand lapte si apa, amestecand in continuu cu telul, pana cand devine un alut cremos, putin mai lichid decat smantana.
Compozitia: Se rade pe razatoarea mica mozarella si se amesteca cu ricotta, parmezan si smantana. Se sareaza putin.
Se fac clatitele si se ung cu aceasta compozitie, apoi se impacheteaza sub forma de patrate.

4.Nuggets de pui
Reteta o gasiti la arhiva in luna septembrie.

5.Tortilla
Foaia de tortilla: se amesteca 300 g faina cu un praf de copt si se adauga 75 g unt moale. Se framanta pana devine de consistenta pesmetului. Apoi se adauga 125 ml apa si se framanta in continuare. Obtinem un aluat omogen pe care il impartim in 12 bile. Se lasa sa se odihneasca 20 de minute, apoi se intind in foi subtiri care se prajesc pe plita sau intr-o tigaie teflonata fara grasime.
Pentru umplutura: se calesc o ceapa mare rosie si un catel de usturoi in putin ulei. Se adauga 2 ardei verzi taiati cubulete mici, boia iute si la final 1 kg de carne tocata de porc. Se amesteca pana carnea isi schimba culoarea. Se pune miez de rosii sau pasata de rosii. Se condimenteaza, iar inainte cu 20 de minute de a fi gata se adauga o conserva Mexico de la Bonduelle.

6.Ficatei inveliti in prosciuto
Se taie ficateii de pui pe lung si se invelesc in felii subtiri de prosciuto. Se prind cu scobitoare si se prajesc in ulei pe ambele parti. Nu se condimenteaza.

7.Salata de ton in rosie
-4 conserve mici de ton in ulei de masline
-150 g pasta risoni
-1 ceapa mica rosie
-1 conserva mica porumb
-1 gogosar
-zeama de lamaie
-maioneza
Se scurge tonul si porumbul. Se fierbe pasta dupa indicatiile de pe ambalaj si se da prin apa rece. Se taie legumele marunt. Se amesteca toate ingredientele si se condimenteaza cu sare si piper. Se serveste salata in rosii curatite de miez, cu lamaie si masline.

0 comentarii:

Trimiteţi un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...