duminică, 18 octombrie 2009

Desertul zeilor


Ingrediente
-1 kg struguri negri
-2 plicuri zahar vanilat
-100 g samburi de migdale
-esenta de migdale
-200 g zahar
-zeama de la 2 lamai
-250 g mascarpone
-200 ml frisca
-2 galbenusuri
-4 linguri zahar
-1 betisor scortisoara

Mod de preparare

1. Se spala strugurii, se curata de pe ciorchine si se taie jumatati. Se pun intr-un vas cu 200 g zahar, esenta de migdale, betisorul de scortisoara si zeama de lamaie. Se acopera cu o folie si se lasa la temperatura camerei aprox 3-4 ore. Apoi se pun sa fiarba si se lasa sa scada pana se ingroasa ca un sirop.
2. Separat, se amesteca galbenusurile cu zahar, apoi se adauga mascarpone, frisca si zahar vanilat. La final se pun migdalele macinate si se da la rece.
3. Se pregatesc cupele se toarna siropul, iar deaspra se pune crema de mascarpone.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...