Ingrediente
-1 galbenus
-1 ou
-60 g zahar
-3 picaturi esenta de rom
-350 ml frisca
-75 g turta dulce cu miere
-1/2 lingurita scortisoara
-1 rodie
-2 lingurite miere
-1 lingura suc de lamaie
-1 plic de zahar vanilat
Mod de preparare
1. Se bat galbenusul cu oul. Se dizolva zaharul in 25 ml apa fierbinte si se adauga romul, se inglobeaza in compozitia de oua. Se bate in bain-marie pana se ingroasa, se ia de pe foc si se amesteca pana se raceste. Se inglobeaza apoi 250 ml frisca batuta. Se adauga turta dulce pisata marunt si scortisoara. Se repartizeaza compozitia in forme tapetate cu folie de plastic si se da la congelator cel putin 4 ore.
2. Se taie rodia in jumatate si se desprind semintele, unele se zdrobesc si se pastreaza sucul. Acesta se amesteca impreuna cu 2 linguri de apa fierbinte, miere si suc de lamaie si se da la frigider. Se prepara un sos din 100 ml frisca batuta usor cu zahar vanilat. Inainte de servire, formele se plonjeaza puntin in apa fierbinte, se rastoarna parfaiturile si se servesc cu sos de rodie, frisca si boabe de rodie.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu