Ingrediente
-1/2 baton de vanilie
-200 ml lapte
-300 g zmeura
-2 galbenusuri
-60 g zahar
-1 plic zahar vanilat
-200 g iaurt
-200 ml frisca
-unt topit
Mod de preparare
1. Se cresteaza batonul de vanilie pe lung si se scoate miezul cu varful cutitului. Se pun amandoua la fiert cu lapte, se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca laptele. Se scoate batonul de vanilie. Se paseaza zmeura si se strecoara.
2.Se ung cu unt topit 6 pahare de unica folosinta. Galbenusurile se bat cu zahar si zahar vanilat, in bain-marie.Se toarna laptele cu vanilie, in fir subtire. Se inglobeaza iaurtul si pireul de zmeura , se lasa sa se racoreasca.
3. Se bate frisca si se inglobeaza in crema, se toarna compozitia in pahare si se da la congelator peste noapte. Ininte de servire se taie paharele de unica folosinta si se rastoarna inghetata in farfurii. Se ornamenteaza cu zmeura si frunze de menta.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu