marți, 3 martie 2009

Rulada cu ciuperci


Ingrediente:
-30 g ciuperci taiate conserva
-1 ceapa mica
-3 catei usturoi
-1 lingurita busuioc maruntit
-1 lingurita patrunjel maruntit
-1 lingura capere
-1 lingurita suc de lamaie
-75 gr sunca taiata cuburi
-4 fripturi pt snitele
-4 linguri mustar
-2 linguri ulei
-300 ml supa
-1 conserva ciuperci intregi
-1 lingura unt
-100 g smantana

Mod de preparare:
1. Curatati ceapa si usturoiul, tocati-le marunt, la fel si verdeata si caperele. Scurgeti ciupercile, tocati-le si amestecati totul cu sucul de lamaie si sunca.
2. Bateti carnea, condimentati-o si ungeti-o cu mustar. Asezati umplutura peste carne, rulati-o si legati-o cu sfoara.
3. Prajiti ruladele in ulei. Stingeti cu supa de legume si fierbeti la foc mic cca 30 de minute.
4. Ciupercile intregi le taiati in jumatati, apoi le caliti in untul incins si adaugati smantana. La final condimentati cu sare, piper si usturoi.

Rulada se poate servi cu galuste de cartofi.

Galuste de cartofi
Ingrediente:
-200 g cartofi albi
-1 galbenus
-1 lingura faina
-sare,piper, nucsoara

Mod de preparare:
Se curata cartofii, se taie cuburi mari si se fierb cu putina sare intr-un vas acoperit. Cand sunt gata se zdrobesc si se amesteca cu galbenusul,faina si condimentele. Se fac bile de cartofi care se fierb in apa pana plutesc la suprafata. Se scot si se prajesc in unt incins.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...