sâmbătă, 7 martie 2009

8 MARTIE











Aceasta zi imi place intotdeauna. Desi nu ar trebui sa avem un motiv pentru a darui lucruri frumoase persoanelor dragi e bine ca cel putin datele sa ne mai scoata din agitatia zilnica, sa ne faca sa ne relaxam si sa ne aducem aminte sa le cinstim cum se cuvine pe:mamele, surorile, bunicile si toate femeile care ne inconjoara.
Eu personal sunt "dependenta" de majoritatea femeilor din viata mea si nu stiu ce m-as face fara ele, cap de afis fiind mama si cele 2 surori Diana si Larisa, care reprezinta totul pentru mine.
De aceea in acest an am vrut sa sparg rutina cutiilor de ciocolata si sa fac ceva special pentru ele.
Asa ca va prezint un mod mai inedit de bomboane de ciocolata pe care sper sa le indragiti. Si nu in ultimul rand:

LA MULTI ANI DE 8 MARTIE!!!!

Bomboane de ciocolata

Ingrediente pentru cosuletele din ciocolata:
-1 ciocolata amara
-1 ciocolata cu lapte
- putin unt

Ingrediente pentru umplutura:
Aici fiecare poate sa varieze dupa pofta imaginatiei.
Eu am folosit:
-ciocolata cu alune rasa
-budinca de vanilie
-budinca de ciocolata
-caise confiate
-lichior Angelli Cherry si Lichior alb de la Sheridans
-stafide
-migdale
-bucati de piscoturi
-caramele topite
-nuca de cocos
-biscuiti cu ciocolata

Deci in concluzie lasati imaginatia sa va zboare departe si vezi obtine niste bomboane de ciocolata unice care sigur nu se gasesc in comert si care vor impresiona sigur "victimele" :P.
Cosuletele se fac in felul urmator: se topeste ciocolata amara in proportie de 75% cu 2 lingurite de unt, sa iasa mai lichida. Se pensuleaza forme din hartie de copt pentru briose cu aceasta compozitie. Se lasa sa se racoreasca primul strat.Se topeste ciocolata ramasa cu jumatate din ciocolata cu lapte, de data aceasta sa fie compozitia putin mai groasa(daca este prea groasa subtiati-o cu unt) si pensulati al doilea strat de cioco. La final topiti ce va mai ramas din ciocolata si dati al treilea strat nu inaite insa de a se fi uscat stratul anterior.Lasati si de aceasta data sa se intareasca putin si le puneti in frigider pentru 10 minute. Le scoateti si va faceti "magia" cu ingredientele pentru umplura iar apoi le puneti in congelator pentru 40 de minute. Le scoateti cate una si incercati sa deslipiti cu mare grija hartia de briose. Dupa ce ati dezlipit-o de pe toate le puneti pe o tava la frigider pana a doua zi. Ele se pot ambala frumos ca martisoare sau dupa cum va indruma imaginatia.

LA MULTI ANI!!

Bomboane dedicate mamei mele, Dianei si Larisei!!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...