Reteta este dintr-o carte de bucate super fantastica pe care am primit-o de 8 Martie de la sotiorul meu drag si scump si pe care de atunci o tot studiez. Aceasta fiind prima mea reteta din ea o dedic lui Adi scumpul meu sot care-mi sustine pasiunea si e cel mai aprig critic al meu.
:)(
Ingrediente:
-100 g faina malai
-8 felii subtiri de cas
-8 felii de salam
-2 oua
-80 g faina
-100 g pesmet
-ulei
-sare si piper
Mod de preparare:
1. Se fierbe faina de malai in 500 ml apa cu sare, amestecand continuu.
2. Se intinde mamaliga pe planseta intr-un strat de 7-8 mm, se lasa sa se raceasca, apoi se taie 16 discuri cu ajutorul unui pahar. Cu acelasi pahar si un cutit ascutit se taie 8 discuri de cas si 8 de salam. Trebuie sa fie exact de aceeasi dimensiune cu cele de mamaliga.
3. Se suprapun un disc de mamaliga, apoi unul de salam, unul de cas si iar unul de mamaliga.
4. Se bat ouale cu sare. Se trec gogosile prin faina, apoi prin oua si pesmet.
5. Se pune uleiul la incalzit. Se pun gogosile una cate una. Se servesc fierbinti.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu