sâmbătă, 10 octombrie 2015

Paste cu piept de pui, mazare si bacon

E timpul pentru meniul de weekend!Si acesta a fost dedicat pastelor si dovleacului. Retetele de toamna stau la rand nerabdatoare a fi incercate si eu nu mai stiu la care sa-i dau intaietate. Dar mai intai sa ne delectam cu o reteta super usoara de pranz in familie.



Ingrediente:
- un piept mare de pui taiat cubulete
- 70 g bacon taiat fin
- 100 g mazare congelata
- ulei de masline, condimente pentru pui, sare, piper
- o lingura amidon
- 150 ml lapte
- 200 g smantana
- 250 g paste

Mod de preparare
1. Se pune apa la fiert pentru paste. Intr-o lingura de ulei se prajeste baconul. Se amesteca cubuletele de carne cu condimentul de pui si se prajesc pe toate partile. Dupa ce s-a schimbat la culoare se adauga mazarea si se stinge cu apa fierbinte. Se acopera cu un capac si se lasa sa scada sosul.





2. Se pun pastele la fiert. Laptele rece si amesteca cu amidon si se rastoarna peste carne. Amestecati in continuu pana cand sosul incepe sa se ingroasa, apoi adaugati smantana.Gustati si condimentati, daca mai este nevoie cu sare si piper. Strecurati pastele si adaugati-le la carne, apoi serviti-le cu parmezan ras. Pofta buna!

























0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...