sâmbătă, 22 noiembrie 2014

Mini-tarte cu crema de dovleac

Dupa cum v-am promis urmeaza cateva retete de dulciuri de post, sub marca Green Sugar. Aceste tarte sunt simplu de facut, dar de mare efect, iar dulceata de dovleac e ceea ce-ti ajunge la inima intr-o zi ploioasa de weekend :)



Ingrediente crusta:
- 192 g faina
- un praf sare
- 114 g margarina rece
- o lingura rasa Green Sugar
- 5 linguri apa rece

Ingrediente dulceata de dovleac:
- miezul de la un dovleac mic copt
- 4-5 linguri Green Sugar
- o lingurita scortisoara
- sucul de la o portocala
- o lingura amidon
- putina esenta de vanilie

Mod de preparare
1. Incepem cu aluatul, amestecand toate ingredientele pentru crusta, inafara de apa, cu varful degetelor sau cu ustensila pentru aluat de tarte. Odata ce compozitia devine sfaramicioasa, adaugati pe rand lingurile de apa, pana ce aluatul capata forma. Inveliti-l in folie transparenta si dati-l la frigider pentru cel putin 30 de minute.



2. Pentru dulceata de dovleac puneti miezul copt cu zahar si scortisoara pe foc mic. Dupa ce zaharul s-a topit si miezul a inceput sa fiarba, adaugati amidonul diluat cu suc de portocala. Amestecati pana ce dulceata devine cremoasa si aromatizati cu esenta de vanilie. La final pasati miezul si lasati-l sa se raceasca complet.




3. Intindeti aluatul intr-o foaie subtire si captusiti cu el tavitele tapetate cu margarina si faina. Intepati aluatul cu o furculita si asezati dulceata de dovleac deasupra. Dati la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 40-45 de minute. Serviti reci sau putin caldute. Pofta Buna!



3 comentarii:

lorenabr spunea...

Arata delicios!Merita incercat :)
http://inkandlacedesigns.blogspot.com.au/

Eufrosina Sabiescu spunea...

Buna ziua,
As dorit sa fac aceste tarte pentru o petrecere insa nu am timp sa le gatesc decat cu o zi inainte. Mi-e frica sa nu se inmoaie aluatul de la dulceata intre timp, asa cum am mai patit cu alte tarte tinute 1-2 zile in frigider. Aveti vreo sugestie de depozitare pentru ca tartele sa-si pastreze forma si consistenta?
Multumesc

Claudia Mic spunea...

Ele se pot tine si in camara, ambalate intr-o punga zip-lock.

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...