luni, 13 octombrie 2014

Omurice

De cand cu invazia filmelor asiatice, ma simt din ce in ce mai mult atrasa de cultura lor si mai ales de cultura lor gastronomica. Cel mai tare ma fascineaza bucataria correeana si cea japoneza. Coreenii mi se par cei mai buni in a-si promova mancarea, care iti da fantezii gastronomice :)).
Pentru cele din voi care urmariti serialele coreene(ca si mine) poate recunoasteti acest preparat, care are de fapt origini japoneze.



Ingrediente:
- 250 g orez fiert
- 150 g piept de pui taiat cubulete mici
- 150 g cascaval ras
- 150 g legume fierte
- o ceapa mica tocata
- 3-4 oua
-sare, piper, sos de soia, ulei de arahide, ketchup

Mod de preparare
1. Incingeti uleiul si caliti ceapa impreuna cu puiul, pana ce acesta din urma este patruns. Adaugati orezul, legumele, sare, piper, sos de soia si putin ketchup.



2. Puneti amestecul deoparte. Spalati tigaia, si pregatiti-o pentru omleta. Luati un ou, bateti-l bine, apoi turnati-l in tigaia incinsa. Asezati deasupra  doua linguri din compozitia de orez si presarati cascaval ras.



3. Impaturiti cu grija omleta, asezati-o cu grija in farfurie si ornati cu ketchup. Super-delicioasa ca mic dejun si foarte de efect.

1 comentarii:

Paula Gafitescu spunea...

Tare bine arata si nu pare greu de facut. E de incercat ;)

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...