sâmbătă, 5 iulie 2014

Reteta No 1 din concursul pentru Philips Multicooker: FRICASE DE IEPURE


Iepuras coconas a sarit de pe imas direct in olicica la Philips Multicooker :) :) :)

Dragilor va anunt ca particip la un minunat concurs intre bloggeri pentru castigarea acestui splendid aparat, si am inceput, asa de incalzire, cu preparatul de mai jos care a demonstrat din prima calitatile extraordinare ale Multicooker-ului.

Carnea a iesit frageda, frageda (de ti se topeste in gura) iar sosul cremos si acrisor o completeaza de minune. Acest pranz minunat de inspiratie franceza merge bine servit rustic cu paine artizanala sau daca sunteti mai multi chiar alaturi de un bol de orez.





Ingrediente
- un iepure mic, tanar, transat in bucati egale
- sare, piper
- ulei de masline, un cubulet de unt
- 2 cepe mici
- cateva frunzulite de rozmarin
- 150 ml vin alb sec
- 350 ml supa de legume
- o lingura amidon
- 2 galbenusuri
- suc de lamaie

Mod de preparare
1. Tunam putin ulei de masline, bucatica de unt si ceapa taiata marunt in cuva aparatului. Introducem in priza si selectam optiunea FRY apoi modificam timpul cu butonele Time si Minute pe 25 de minute. Calim ceapa timp de 5 minute(nu avem cum sa ratam aceasta reteta aparatul ne arata tot timpul cat e ceasul :)  ), adaugam frunzulitele de rozmarin si mai amestecam putin pentru a-si elibera aromele.



2. Saram si piperam bucatile de carne apoi le adaugam la prajit. Amestecam din cand in cand pentru a ne asigura ca se vor praji uniform. Stingem cu vin, si mai apoi cu 275-300 ml supa de legume. Selectam cu butonul Meniu optiunea Stew, inchidem capacul aparatului(care in timpul prajirii a ramas deschis) si selectam la timp 2 ore.





3. Pe finalul timpului de pregatire, mai precis in ultimele 10 minute, pregatim ingosala pentru sos amestecand amidonul cu putina supa. Deschidem capacul aparatului(atentie la aburi) si turnam ingosala peste carne amestecand in continuu. Batem usor galbenusurile cu putin suc de lamaie si restul de supa si le adaugam la continutul oalei, amestecand din nou in continuu. O data ce sosul s-a ingosat se gusta de sare si piper si se serveste cald cu paine rustica sau orez. Mancarica se poate pastra calda mai mult timp inchizand capacul si apasand butonul Off/Warm. Pofta buna!




1 comentarii:

Sidonia Toncean spunea...

Hmmmmmm....ce bun trebuie sa fie ! Arata minunat !
Nu prea sunt eu prietena cu iepurele si cu pestele, desi stiu cat de sanatosi sunt, dar facut cu o carne de pui trebuie sa fie tare apetisant....
Am mai cit6it o data ce ai scris la inceput si te intreb, daca am inteles bine sau nu ? Ai un aparat si participi la un concurs sa mai castigi unul ???
Mult succes, te tzuc cu drag !

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...