marți, 13 august 2013

Melanzane alla parmigiana



Suntem in plin sezon de vinete si rosii, iar aceasta reteta le imbina pe amandoua intr-un mod atat de delicios.



Ingrediente
- 2 vinete
- 1.5 kg rosii (2 cutii pasata de rosii)
- 3 catei usturoi
- o legatura busuioc
- 250 g mozzarella
- 100-150 g parmezan
- sare, piper, ulei de masline

Mod de preparare
1. Taiati vinetele, spalate, in felii de aceeasi dimensiune. Sarati-le si lasati-le intr-o strecuratoare. Puneti apa intr-o oala mare sa fiarba. Intepati rosiile cu o scobitoare si puneti-le in apa clocotita. Transferati-le dupa cateva minute in apa foarte rece, si decojiti-le de pielita.
2. Taiati rosiile, de la care ati indepartat cotorul, in cubulete mici. Incingeti ulei intr-o tigaie si adaugati usturoiul pisat. Dupa ce incepe sa se rumeneasca adaugati rosiile. Lasati sa fiarba la foc mijlociu, pana se transforma intr-un sos mai gros, adaugati frunzele de busuioc si condimentati cu sare si piper.
3. Prajiti pe gratar sau intr-o tava teflonata feliile de vinete unse cu putin ulei de masline. Asezati intr-o tava feliile de vinete intr-un singur strat apoi adaugati jumatate din cantitatea de sos si bucatele de mozzarella. Asezati inca un strat de vinete acoperiti cu sos, mozzarella si parmezan ras. Stropiti cu ulei de masline si dati la cuptorul incins la 200 C pentru 20-30 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.

2 comentarii:

a spunea...

Yummy... arata foarte bine!!

dia spunea...

arata minunat...dar si gustul e pe masura!

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...