sâmbătă, 1 iunie 2013

Exotic Pavlova

La multi ani adoratelor mele Emma si Anna, precum si scumpei noastre prietene Olivia! Un desert special pentru o zi speciala si frumoasa de 1 Iunie. Stiu ca am mai facut pavlova, dar dupa cum va spuneam se poate face in mai multe moduri, iar asta ar fi o alta varianta.



Pavlova
- 5 albusuri la temperatura camerei
- 300 g zahar
- 2 lingurite amidon
- 2 lingurite otet
- extract de vanilie
- un praf cream of tartar

Ornat
- 300 ml frisca
- 3 linguri zahar
- esenta de rom
- un mango
- 3-4 buc fructul pasiunii

Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 180 C si tapetati o tava cu o hartie de copt pe care ati desenat un cerc de cca 22 cm. Bateti albusurile pana devin o spuma moale, adaugati un praf de cream of tartar si continuati sa bateti pe viteza maxima.
2. Dupa ce albusul incepe sa se intareasca adaugati zaharul cu lingura in mai multe etape. Ultima lingura de zahar amestecati-o cu amidon inainte de a o incorpora la bezea. Testati bezeaua intre degete si continuati sa o bateti pana nu mai simtiti nici o granula de zahar la atingere.
3. Adaugati  apoi otetul amestecat cu esenta de vanilie. Intindeti bezeua in cercul desenat. Scadeti temperatura cuptorului la 140 C si coaceti bezeua pentru o ora. Cand este gata lasati-o sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa.
4.  Ornati-o cu frisca batuta cu zahar si esenta de rom. Puneti deasupra feliile de mango si miez de fructul pasiunii. E mai buna rece de la frigider.

2 comentarii:

Simona spunea...

Ce bine arată!Cred că e și foarte delicioasă!

Sisters'Kitchen spunea...

La Multi Ani copilasi dragalasi, superb desert!

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...