marți, 2 aprilie 2013

Mere caramelizate pe bat


Un desert care ii va incanta pe copii. Fiecare vor da din coate sa invarta cat mai mult marul sau in caramel. Desi la inceput am avut impresia ca  merele vor tine caramelul tare pe ele, pana la urma acesta a alunecat (probabil as fi reusit cu un termometru pentru dulciuri sa obtin rezultate mai bune) asa ca va sfatuiesc sa-l serviti in stil fondue (fiind senzational si asa), asezat intr-un bol si merele in jurul lui, pentru ca toata lumea sa se poata bucura in voie.





Aveti nevoie de:
- 10-12 mere mici (de marimea unei mingi de ping pong)
- tepuse de lemn scurte pentru aperitiv sau bete pt acadele
- 250 ml smantana pentru frisca
- 1/2 lingurita sare de mare
- 237 ml miere poliflora

Mod de preparare
   Intr-o oala cu fund dublu aduceti la punctul de fierbere frisca amestecata cu sarea de mare (pana incep sa se faca balonase pe marginea amestecului, acolo unde atinge oala). Adaugati mierea, aduceti din nou la punctul de fierbere si dati focul pe minim. Fierbeti timp de 20 de minute, amestecand in continuu cu o lingura de lemn. Luati apoi de pe foc si puneti oala cu fundul intr-un bol cu gheata (eu l-am facut cand era frig asa ca doar l-am scos pe balcon) si amestecati pana se raceste complet si se intareste. Se invart merele prin caramelul gros si se servesc imediat. Delicioase!

2 comentarii:

Sisters'Kitchen spunea...

mmm, ce bine arata!

Paula Gafitescu spunea...

wow, parca si simt gustul caramelului imbinat cu cel parfumat al marurlui...hmm, prea bun!

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...