luni, 15 aprilie 2013

Gogosi norisori

Sofia daca aude zgomot de boluri sau mixer ii prezenta in bucatarie : Mami si eu fat tula! Asa ca gogosile astea au tinut-o ocupata si fericita o buna perioada de timp. Sursa



Ingrediente
- 125 ml lapte caldut
- 125 ml apa calduta
- 60 g unt topit si racit
- 3 galbenusuri
- 100 g zahar
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1 pliculet drojdie
- 500 g faina
- o lingurita rasa sare
- coaja de lamaie
- zahar pudra vanilat

Mod de preparare
1. Lenesa cum am fost :) am pus ingredientele in masina de facut paine, incepand cu cele lichide si urmand cu cele solide (drojdia ultima) si am lasat-o sa-si faca treaba timp de o ora jumate. Daca nu aveti masina de paine framantati traditional. Si anume amestecati laptele cu apa, drojdie si putin zahar. Faceti fantanita in faina  turnati maiaua care a stat 10 min la caldurica si restul ingredientelor. Framantati si lasati sa dospeasca acoperit timp de o ora.
2. Se varsa aluatul dospit pe masa infarinata se intinde de un cm grosime si se taie sub ce forma va place. Noi le-am decupat norisori pentru ca sunt ataaat de pufoase. Se acopera cu un prosop si se lasa sa mai dospeasca 45-60 de minute. Se prajesc in ulei si se dau prin zahar pudra. Se mananca cu pofta de cei mici, dar si de cei mari.

1 comentarii:

Biochimist la cratita spunea...

Norisorul ala carliontat e tare dragalas, iar cei mici sunt deliciosi!

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...