luni, 20 august 2012

Chocolate mud cupcakes

...sau cele mai ciocolatoase prajiturele din lume.

Pentru aluat
- 125 g unt, cubulete
- 100 g ciocolata amaruie, tocata
- 125 ml apa fierbinte
- 2 lingurite cafea instant
- 60 ml lichior de cafea
- 200 g zahar brun
- 100 g faina
- 40 g faina cu agent de crestere
- 1 ou
- 2 linguri cacao

Topping
- 200 g ciocolata amaruie
- 125 ml smantana

Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 160 C. Tapetati o forma de briose cu hartie de copt. Puneti intr-o craticioara pe foc mic untul impreuna cu ciocoalata, apa fierbinte, cafeaua instant si lichiorul de cafea. Amestecati in continuu pana cand untul si ciocolata s-au topit si amestecul devine omogen. Luati apoi de pe foc si adaugati zaharul brun. Amestecati pana acesta s-a dizolvat complet si lasati compozitia sa se raceasca usor, timp de 5 minute.
2. Cerneti cele doua tipuri de faina impreuna cu cacaua deasupra amestecului de ciocolata si incorporati-le cu ajutorul unui tel. Adaugati oul si amestecati bine. Impartiti aluatul intre cupele de briose si dati la cuptor pentru 15-20 de minute. Atentie trebuie sa ramana usor umede in interior. Transferati-le pe un gratar de bucatarie si lasati-le sa se raceasca complet.
3. Pentru topping-ul de ciocolata topiti pe baie de aburi ciocolata amaruie impreuna cu smantana. Decorati cu crema obtinuta cupcakes-urile si serviti-le simple sau presarate cu fulgi de ciocolata alba.

1 comentarii:

Poliana spunea...

Wow, super, sunt topita dupa asa ceva!

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...