luni, 18 iunie 2012

Chec cu unt

Reteta este a Laurei iar consistenta acestui chec e atat de minunata alaturi de lapte, incat nu te poti opri la o singura felie.

Ingrediente
- 200 g unt
- 250 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 3 oua
- 300 ml lapte
- 50 g cacao
- 500 g faina
- 1 plic praf de copt

Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 180 C. Mixati untul moale cu zahar si zahar vanilat. Adaugati apoi ouale si mixati bine dupa fiecare (nu va speriati daca amestecul incepe sa aiba un spect de crema taiata).
2. Se amesteca faina cu praf de copt si se cerne. Se adauga la compozitia de unt alternand cu laptele, pana obtineti un aluat de consistenta vascoasa.
3. Se pune 2/3 din compozitie intr-o tava mare sau doua mici, tapetate cu hartie de copt(sau unse cu unt si tapetate cu faina). Restul compozitiei se amesteca cu cacao si se toarna deasupra. Se marmoreaza cu ajutorul unei linguri si se dau la cuptor pentru o ora jumate(in cazul meu) sau pana cand o scobitoare introdusa in chec iese curata.

1 comentarii:

Adriana Alexandru spunea...

Multumim pentru reteta, prajitura este delicioasaaa!!! :)

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...