sâmbătă, 12 mai 2012

Tort cu fructe

Trebuie incercat! Pe langa faptul ca e super delicios, kids-friendly mai e si de efect. Toata lumea spune Uaaau! cand il vede.

Blat
- 7 oua
- 210 g zahar
- 210 g faina

Crema si ornat
- 250 g crema de branza Philadelphia
- 550 ml smantana pentru frisca
- 110 g zahar fin
- 1 plic gelatina granulata
- 1 compot mare pirsici
- 1 compot mic ananas
- 3 fructe kiwi
- 3 capsuni
- 1 plic gelatina transparenta pentru glazura

Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 160 C. Pentru blat mixati ouale cu zahar timp de 25 de minute, pana capata o consistenta pufoasa. Incorporati faina cernuta, cu ajutorul unei spatule de silicon prin miscari de rasturnare. Turnati compozitia intr-o tava de tort cu diametrul de 26cm, tapetata cu hartie de copt. Bateti de cateva ori de masa tava pentru a iesi bulele de aer din blat. Dati la cuptor pentru 30-35 de minute.
2. Lasati sa se raceasca in cuptor cu usa usor deschisa (cu ajutorul cozii unei linguri de lemn) timp de 15-20 de minute. Apoi scoateti, desprindeti inelul tavii, hartia de copt si lasati sa se raceasca complet pe un gratar de bucatarie. Dupa ce s-a racit complet taiati blatul pe trei nivele.
3. Pentru crema mixati crema de branza cu zahar, pana ce acesta din urma se topeste complet. Strecurati compoturile de suc si folositi 100 de ml pentru prepararea gelatinei granulate, conform indicatiilor de pe ambalaj. Adaugati siropul cu gelatina topita la compozitia de branza in timp ce mixerul functioneaza. Incorporati apoi 250 ml frisca batuta moale cu ajutorul unei spatule.
4. Insiropati discurile de blat cu restul de sirop de fructe. Asezati pe un platou cercul tavii de copt si alternati blaturile cu crema de branza. Dati la frigider pentru cel putin 4 ore. Desprindeti cercul cu ajutorul unei torte de bucatrie si ungeti tortul pe toate patile cu frisca batuta. Asezati fructele taiate felii subtiri deasupra. Preparati gelatina pentru toping conform indicatiilor de pe ambalaj cu sirop de fructe (daca v-a ramas) sau apa. Glasati cu ajutorul unei pensule fructele folosind lichidul ce contine gelatina topita. Finisati marginile cu stelute din frisca.

5 comentarii:

TeoBucatar spunea...

Delicios si cu niste culori superbe!

Claudia Mic spunea...

Multumesc Teo!

hapleablog spunea...

Superb tortul!

Sidy spunea...

Clau ai mare dreptate: trebuie testat ca arata nemaipomenit de bine !!!
Bravo tie !
Te tzuc !

Joy Joy spunea...

Arata atat de apetisant si cred ca este foarte delicios!

Trimiteţi un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...