... sau o alta reteta minunata din cartea lui Jamie. Desi uneori combinatiile lui ajung sa fie putin excentrice, intotdeauna termin prin a incerca reteta respectiva. Asa s-a intamplat si cu aceasta reteta.
Ingrediente
- 1 pui de 1-1.2 kg
- 100 g branza ricotta
- frunze proaspete de cimbru
- 1 cubulet unt
- 1 catel usturoi, tocat
- 1/2 pahar vin
- semintele de la o rodie
- 500 g spanac proaspat
- sare, piper, ulei de masline
Mod de preparare
1. Transati puiul astfel: separati mai intai pulpele, apoi pieptul pornind dinspre centru, pe langa os, fara sa gauriti sau stricati pielea care le acopera(restul partilor pastrati-le pentru o ciorba). Amestecati ricotta cu frunzele de cimbru maruntite si asezonati usor cu sare si piper. Cu ajutorul degetelor desprindeti partial pielea de pe piept si pulpe. Introduceti compozitia de ricotta intre piele si carne, apoi trageti pielea inapoi sa acopere umplutura.
2. Preincalziti cuptorul la 220 C. Asezonati carnea cu sare si piper. Turnati putin ulei intr-un vas( pe care sa-l puteti pune si la cuptor) si prajiti carnea pe toate partile. Adaugati cubuletul de unt, usturoiul si vinul. Dati la cuptor pentru 25-30 de minute. In ultimele 5 minute presarati boabele de rodie. Cand este gata scoateti si puneti din nou pe aragaz. Adaugati spanacul si lasati pe foc domol pana acesta se inmoaie. Verificati de condimente si serviti. Se poate acompania de o portie de cartofi fierti.
1 comentarii:
Suna tare bine !
Trimiteți un comentariu