sâmbătă, 17 decembrie 2011

Biscuiti confeti


Numele ii descrie atat de bine pe acesti biscuiti, incat nu mai ai ce adauga. Reteta va participa si la provocarea dulce a Brandusei pentru luna Decembrie.



Ingrediente
- 250 g faina
- 185 g unt moale
- 1 plic zahar vanilat de Bourbon
- 150 g zahar
- 1 ou
- 1 pachet ornamente colorate confeti

Mod de preparare
1. Bateti untul moale cu zahar si zahar vanilat, pana se deschide la culoare si devine pufos. Adaugati oul si mixati pana se incorporeaza in intregime. Cerneti faina si amestecati-o cu ornamentele colorate, apoi adaugati-o la aluat, amestecand usor cu o lingura de lemn.
2. Modelati aluatul sub forma de rulou cu diametrul de 4-5 cm si inveliti-l in folie transparenta de plastic. Dati aluatul la frigider pentru cel putin 2 ore, pana devine ferm. Preincalziti cuptorul la 180 C si tapetati o tava mare cu hartie de copt. Taiati ruloul in rotite de 1 cm grosime si asezati-le in tava. Dati-le la cuptor pentru 12-15 minute. Lasati-le sa se racoreasca putin dupa ce le-ati scos, apoi luati-le cu ajutorul unei palete si asezati-le pe un gratar de bucatarie sa se raceasca complet.

2 comentarii:

Sisters'Kitchen spunea...

Ce draguti sunt!Par a fi fragezi, asa sunt? Vroiam sa stim cum se pastreaza de pe o zi pe alta:)

pupici

Claudia Mic spunea...

La mine nu au rezistat de pe o zi pe alta!:)Dar cred ca acele ornamente de zahar au tendinta sa-i intareasca, de aceea cred ca ar trebui tinuti intr-un vas cu inchidere ermetica.

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...