joi, 3 noiembrie 2011

Tarta cu mere si crema de migdale

Mere, mere si alune, cand sunt mere si alune toate-s bune!(in cazul asta migdale:)))  ) Aceasta minunata tarta am facut-o cadou vecinilor nostri: Dia, Vero si Adi in semn de multumire. Sper ca v-a placut dragilor! De asemenea aceasta reteta participa la provocarea dulce a Alexandrinei pentru luna noiembrie.

Ingrediente aluat:
- 200 g faina
- 100 g unt
- 100 g zahar
- 1 ou
- 1 lamaie
- un praf sare

Umplutura:
- 250 g migdale cu coaja
- 150 g zahar pudra
- 7 oua+3 galbenusuri
- coaja de la o portocala
- 50 g biscuiti integrali
- 4 mere
- 8 prune uscate fara samburi
- 4 linguri zahar brun
- faina si unt pentru tava

Mod de preparare
1. Intr-un bol adanc cerneti faina impreuna cu sarea. Faceti fantanita in mijloc si adaugati untul taiat cubulete, scoarta rasa de la o jumatate de lamaie, zaharul si oul. Amestecati rapid pana se formeaza un aluat omogen. Modelati-l sub forma de bila si impachetati-l in folie de plastic. Dati-l la frigider pentru 30 de minute.

2. Pentru a decoji migdalele punem la fiert un litru de apa. Cand incepe sa bolboroseasca adaugam migdalele si le fierbem 3 minute. Apoi le strecuram, le trecem sub jet de apa rece, le strecuram din nou si le rasturnam pe un prosop curat. Le decojim si le uscam bine cu prosopul.

3. Fierbeti cele 7 oua, decojiti-le si pastrati galbenusurile. Puneti in vasul unui robot de bucatarie zaharul pudra, migdalele, coaja de portocala si galbenusurile de la ouale fierte. Mixati bine si adaugati galbenusurile crude pe rand, mixand dupa fiecare.

4. Ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava cu marginea detasabila. Intindeti aluatul intr-un cerc cu grosimea de jumatate de centimetru si tapetati cu el tava unsa. Intepati aluatul cu o furculita. Sfaramati biscuitii si presarati-i pe fundul tartei, apoi varsati crema de migdale.

5. Curatati merele de coaja si cotor, taiati-le in bucati potrivite si stropiti-le cu suc de lamaie. Asezati bucatile de mar in tava in forma de cerc, iar in mijloc puneti prunele uscate. Piscati marginea aluatului astfel incat tarta sa se asemene cu o coronita. Acoperiti tarta cu folie de aluminiu si dati-o la cuptorul preincalzit la 200 C pentru 30 de minute. Scoateti din cuptor, luati folia de aluminiu, presarati zahar brun si mai lasati la cuptor 10 minute. Tarta se lasa sa se raceasca complet inainte de a fi luata din tava si portionata.

1 comentarii:

Alexandrina spunea...

Ce bine arata si ce buna e!!
O reteta numai buna pentru provocarea lunii noiembrie "Dulce Romanie" :) Daca doresti sa participi, te astept cu drag! Detalii la mine pe blog.

O seara buna!

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...