marți, 11 octombrie 2011

Mini-sufleuri de ciocolata

Ce poate fii mai bun decat ciocolata? Poate doar ciocolata fierbinte combinata cu inghetata si fructe proaspete:)))



Ingrediente
- 100 g unt
- 2 linguri faina
- 125 g ciocolata cu lapte
- 100 g zahar
- 1 zahar vanilat de Bourbon
- 4 oua
- 1 lingura rom
- inghetata (vanilie, fructe sau chiar de cioco)
- fructe proaspete (capsuni, zmeura)

Mod de preparare
1. Ungeti formele de soufle cu unt si tapetati-le cu zahar. Topiti ciocolata pe baie de aburi. Intr-un vas incapator topiti untul si adaugati faina. Amestecati in continuu la foc mic timp de un minut, apoi adaugati ciocolata topita, zaharul, romul si zaharul vanilat de Bourbon. Amestecati fara sa va opriti pana ingredientele sunt bine incorporate.
2. Separati ouale si adaugati galbenusurile la compozitia luata de pe foc. Bateti albusurile cu un praf de sare si adaugati-le la aluat. Turnati compozitia in forme lasand o margine goala de un deget pana la gura vasului. Introduceti-le in cuptorul preincalzit la 180 C pentru 15 minute. Cand sunt gata le scoateti si le intepati in mijloc cu o lingurita, apoi turnati repede inghetata si ornati cu fructe. Se servesc imediat.

6 comentarii:

DiaMar bucataria galbena spunea...

Eu sunt fan ciocolata,asa ca ma inscriu la o portie.Pupici!

Antonina Sofia Sociu spunea...

Si ce bine arata!!! like pentru cioco....!!

TeoBucatar spunea...

Chiar ca nimic nu poate fi mai bun decat ciocolata,indiferent sub ce forma ar fi!

sarah spunea...

mai bun decat ciocolata este un suffle cu ciocolata :D

Claudia Mic spunea...

Se pare ca nu sunt singura ciocoholica din lumea asta.;)))

Anonim spunea...

Arata minunat si combinatia cu inghetata e super!

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...