luni, 3 octombrie 2011

Ciorba de iepure

Iata o ciorba care m-a scos din monotonie.

Ingrediente
- 650 g carne de iepure cu os
- 170 g morcovi
- 100 g ceapa
- 50 g radacina de telina
- 1 lingura otet
- smantana
- tarhon uscat
- patrunjel verde
- sare, piper

Mod de preparare
1. Se pune carnea la fiert in 3-4 litri de apa. Se spumeaza si se lasa pe foc, pana cand carnea se desprinde de pe os cu usurinta. Se taie marunt morcovii, ceapa si radacina de telina.
2. Se scoate carnea, se lasa sa se raceasca putin si se desprinde de pe os. Se taie marunt si se introduce in ciorba impreuna cu legumele maruntite. Se lasa pe foc mediu pana cand legumele sunt fierte.
3. Se adauga verdeturile si se condimenteaza cu sare, piper si otet. Se ia de pe foc se lasa sa se odihneasca putin si se drege cu smantana.

Sfat: daca vreti ca ciorba sa aiba un aspect mai placut, prajiti un morcov dat pe razatoarea mica intr-o lingurita de ulei(pana cand acesta capata culoare de la morcov) si adaugati-l la ciorba pe final.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...