luni, 16 mai 2011

Bucatini cu piept de pui

Combinatia paste de calitate+sos de rosii+busuioc proaspat+parmezan e cum ii vorba ceea americaneasca "made in heaven"".Si daca mai adaugi carnita si un pic de unt mananci ca la sfarsitul lumii.Asa ca va poftesc la o portie de "delicios".

Ingrediente(4 persoane)
-250 g paste bucatini
-sare grunjoasa
-100 g unt
-piper
-400 g piept de pui
-100 ml pasata de rosii
-1 legatura busuioc proaspat
-parmezan

Mod de preparare
1.Se pune pieptul la fiert (puteti adauga si legume pentru a obtine ulterior o supa din zeama ramasa) impreuna cu un praf de sare. Cand este gata se scoate, se lasa sa se raceasca putin si se taie in bucati de marime medie.
2. Intre timp se pune multa apa la fiert impreuna cu sare grunjoasa. Cand incepe sa faca bulbuci se adauga pastele si se lasa sa fiarba 8 minute. Se iau de pe foc, iar cu ajutorul unui polonic se pune deoparte putin din lichidul in care au fiert. Se adauga apoi putina apa rece peste ele, pentru a opri fierberea, si se strecoara.
3. Untul se imparte in doua parti egale.Se pune una dintre jumatati la topit si se adauga pastele impreuna cu lichidul pastrat. Se tin pe foc 1-2 minute si se condimenteaza cu sare si piper.Bucatile de piept se calesc putin in cealalta jumatate de unt si se sting cu sos de rosii. Se adauga busuiocul maruntit si se condimenteaza cu sare si piper.
4. Se servesc pastele calde, cu sos de rosii si piept de pui, cu mult parmezan deasupra.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...