luni, 28 martie 2011
Pui la tava
Imi place tare mult asociatia dintre legume si carnea facuta la tava.Parca e mai lejera, mai buna, mai "de weekend".
Ingrediente
-1 pui de cca 1200 g
-125 g unt
-5 catei usturoi
-1 1/2 lingurita cimbru
-1/2 lingurita sare
-legume dupa preferinta(eu am folosit delicioasa combinatie de brocoli cu morcovi)
Mod de preparare
1.Se lasa untul sa ajunga la temperatura camerei.Se curata si se toaca marunt cateii de usturoi.Se piseaza impreuna cu sarea si se adauga untul si cimbrul, amestecand pana obtinem o crema.
2.Se curata puiul de pielite, pene si alte impuritati(daca e necesar parliti-l).Se spala si se usuca bine de tot.Se leaga picioare strans incrucisate sub piept.Prindeti cu scobitori pielea de carne in locurile unde credeti ca s-ar putea rupe sau unde este rupta(aripi, pulpe, gat).Prindeti tot cu ajutorul scobitorilor aripile de spate.
3.Ungeti puiul pe toate partile cu crema de unt.Puneti-l intr-o tava prevazuta cu gratar in care adaugati doua cani cu apa.Se da la cuptorul preincalzit la 170-180C pentru 2 ore.Dupa prima ora de coacere, scoateti din zeama lasata de carne intr-un bol si ungeti puiul la intervale de 15 minute.
4.Cand este gata se scoate pe un platou si se indeparteaza scobitorile.Legumele fierte si puiul se stropesc cu sosul din tava inainte de a fi servite.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu