joi, 10 martie 2011

Chifle pentru burgeri



Aceste minunate chifle merg la burger-ul meu vegetarian pentru ca sunt de post, dar le puteti incerca si la restul burger-ilor. Ca sfat suplimentar sa incercati sa le faceti intr-o zi in care aveti mai mult timp la dispozitie, deoarece atat chiflele cat si burger-ul vegetarian necesita timp si sunt migaloase.

Ingrediente
- 450 g faina + pentru lucrul cu aluatul
- 7 g drojdie uscata
- 260 ml apa calduta
- 2 linguri ulei de masline + pentru uns chiflele
- 1 lingura zahar
- 1 lingurita sare
- 3 linguri mac (sau alte seminte)

Mod de preparare
1. Toate ingredientele se pun in masina de facut paine si se dau pe programul de framantat+dospit.Daca nu aveti masina procedati la fel ca la un aluat simplu, amestecand drojdia cu apa si zahar, le lasati putin sa bolboroseasca, apoi le incorporati la restul de ingrediente si le dati la dospit.
2. Cand aluatul este gata (va fi foarte moale si lipicios) il dati cu faina, si tot ajutandu-va de faina il impartiti in 8 parti egale. Le modelati sub forma de bile targand de margini si unindu-le dedesupt, apoi le aplatizati tot cu mainile infarinate si le asezati pe tava in care le coaceti (tapetata cu hartie de copt in prealabil). Le acoperiti cu folie si le lasati sa mai creasca o ora.
3. Incalziti cuptorul la 220 C si puneti o tava cu apa chiar dedesupt. Luati folia de pe chifle, ungeti-le cu ulei de masline si presarati mac. Dati chiflele la foc deasupra tavii cu apa si le lasati 15 minute. Pentru a capata culoare porniti grill-ul cuptorului pentru 3-4 minute. Se scot si se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Sursa

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...