sâmbătă, 26 februarie 2011

Tort suav


Dupa cum spune si numele este de o finete minunata.El a concurat cu inca 5-6 torturi in ochii surioarei mele Larisa(care-si alegea tort de ziua ei) si a castigat detasat.
Lari, draga, inca o data cel mai calduros la multi ani!

Blat
-4 oua
-100 g zahar
-40 g faina
-1 lingurita praf de copt
-100 g alune macinate

Crema
-12 foi gelatina
-480 g caise din compot
-400 g crema de branza de vaci
-40 ml lapte
-100 g ciocolata alba
-500 ml frisca
-70 g zahar

Ornat
-200 g jeleu de zmeura
-50 g ciocolata amaruie razalita

Mod de preparare
1.Cuptorul se incinge la 180 C.Se bat ouale spuma, adaugand zaharul treptat.Se amesteca faina cu praf de copt si alune macinate si se incorporeaza la oua, amestecand usor.Se rastoarna compozitia intr-o tava de 26 cm si se da la cuptor pentru 25-30 de minute.
2.Se inmoaie gelatina in apa rece.Se paseaza caisele scurse de suc cu crema de branza si se inglobeaza laptele.Se topeste ciocolata si se adauga gelatina.Se amesteca pana se topeste si se adauga la crema de branza.Se da la rece pana se intareste putin, apoi se inglobeaza frisca batuta cu zahar.
3.Se lasa sa se raceasca blatul si se taie in doua.Se pun 5 linguri de crema deoparte, iar restul se imparte in doua.Se aseaza primul blat pe platou, iar de jur imprejur inelul formei de tort.Se toarna jumatate din crema si se acopera cu al doilea blat si crema ramasa.Se da la frigider pentru 3 ore si se orneaza cu jeleu de zmeura, ciocolata rasa si rozete de crema.

2 comentarii:

Iulia spunea...

La multi ani de 1 Martie si o primavara cat mai frumoasa cu multe, multe flori si bucurii!

Dana Gherman spunea...

La multi ani de 1 Martie pentru tine si pentru cea mai scumpica fetita, Emma. Va pup!

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...