vineri, 18 februarie 2011

Spuma de alune de padure


Acest minunat desert are o consistenta de norisor straciatela.Deliciooos!

Ingrediente
-8 foi gelatina
-500 ml lapte
-2 plicuri zahar vanilat
-80 g alune de padure macinate
-4 oua
-40 ml rom
-80 g zahar
-400 ml frisca
-cacao dulce

Mod de preparare
1.Se inmoaie gelatina in apa rece.Se incalzeste laptele impreuna cu zaharul vanilat.Se prajesc alunele, intr-o tigaie fara adaos de grasime, pana incep sa miroase placut.Se lasa deoparte.
2.Se separa ouale si se bat galbenusurile cu rom si zahar.Se adauga laptele in fir subtire.Se adauga alunele si se pun pe baie de abur, amestecand in continuu, pana ce compozitia incepe sa se lege.Se ia de pe abur si se adauga gelatina, amestecand sa se dizolve complet.Se plonjeaza vasul cu crema intr-un bol cu apa rece si se amesteca pana se raceste.
3.Se bat frisca si albusurile separat.Se incorporeaza pe rand in crema de alune, pastrand 5 linguri de frisca pentru ornat.Se toarna in cupe, pahare, recipiente si se da la frigider 1 ora.Se scot si se orneaza cu frisca si cacao dulce.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...