marți, 22 februarie 2011

Piept de pui frantuzesc


Weekend-ul trecut mi s-a pus pata pe gatit frantuzeste, asa ca am facut acest minunat piept de pui, iar ca desert o Tarta cu curmale.

Ingrediente
-500 g piept de pui dezosat
-50 g unt
-200 ml smantana lichida pentru gatit
-75 ml vin alb sec
-12 g faina
-1 galbenus
-patrunjel verde
-marar verde
-sare

Mod de preparare
1.Se taie pieptul in felii potrivite.Verdeata se toaca marunt.Se pune untul la topit si se inabusa carnea in el la foc mic, pana capata o culoare albicioasa.Se stinge cu 75 ml vin si 75 ml apa.Se lasa pe foc domol sa se patrunda bine carnea,dar sa nu se evapore tot lichidul.
2.Faina se freaca cu smantana si galbenus. Dupa ce s-a inmuiat carnea, se adauga compozitia cu smantana si se lasa un minut.Se adauga verdeata pentru aroma si se opreste focul.
3.Mancarea se poate servi cu orez, paste fainoase sau cartofi(natur sau pireu).De asemenea se mai pot folosi pe langa patrunjel si marar frunze de telina sau de tarhon.

4 comentarii:

Dana Gherman spunea...

arata asa de apetisant...

Iulia spunea...

Vai da ce ce bine arata! Cred ca e delicios!Super!

mirela spunea...

Arata super apetisant,,,mmm,,,o seara frumoasa1!!

Claudia Mic spunea...

Multumesc Mirela!La fel si tie.

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...