marți, 8 februarie 2011

Cookies cu arahide


Minunaaaati!!!Nici macar n-au rezistat de vineri pana sambata.Nu-i nimic, pentru ca numai asa putea sa apara si cozonacelul cu mix de alune.

Ingrediente
-100 g unt
-125 g zahar
-1 praf sare
-1 ou
-1 lingura unt de arahide
-150 g faina
-1 lingurita praf de copt
-1/2 lingurita scortisoara
-100 g arahide crude, zdrobite

Mod de preparare
1.Se incinge cuptorul la 180 C.Se bate untul moale cu zahar si sare.Se inglobeaza untul de arahide si oul, urmate de faina amestecata in prealabil cu praf de copt si scortisoara.
2.Se fac bilute mici cu ajutorul unei lingurite pe care o plonjam dupa fiecare bila in faina.Se pun mingiutele pe o tava mare, tapetata cu hartie de copt si se aplatizeaza cu o furculita.Se presara deasupra arahide zdrobite si se dau la cuptor cam 15 minute.Se scot pe un gratar de prajituri si se lasa sa se raceasca.

2 comentarii:

Mihaela spunea...

Merge facuta reteta si fara unt de arahide? Daca se poate sa-mi spuneti ce faina folositi, pentru ca am tot incercat diferite firme in ultima vreme si nu sunt multumita deloc. Multumesc

Claudia Mic spunea...

Mihaela poti inlocui untul de arahide cu nuttela sau finetti.Eu folosesc Baneasa, dar un lucru important, zic eu, pt un rezultat mai bun e sa cerni intotdeauna faina inainte de a o folosi.

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...