sâmbătă, 9 octombrie 2010

Tort tiramisu 2


O alta varianta la fel de delicioasa a pacatosului desert.

Blat
-3 oua
-140 g zahar brun
-90 g faina
-1 lingurita praf de copt
-1 lingura cacao
-150 ml cafea
-esenta de rom
-cacao dulce

Crema
-250 g mascarpone
-1 plic crema de vanilie
-250 ml lapte
-5 linguri zahar pudra
-1oo g ciocolata razalita

Mod de preparare
1. Se preincalzeste cuptorul la 180 C.Se bat ouale cu zahar pana devin de o consistenta cremoasa. Se amesteca faiana cu praf de copt si cacao si se cern peste compozitia de oua. Se omogenizeaza cu grija si se dau la cuptor pentru 30 minute.
2. Intre timp se pregateste crema de vanilie dupa indicatiile de pe ambalaj folosind tot zaharul pudra. Se incorporeaza treptat mascarponele, iar la final ciocolata. Se da la frigider.
3. Se scoate tortul si se lasa 5 minute sa se odihneasca in tava, apoi se lasa la racit.Dupa ce s-a racit complet se taie in doua si se insiropeaza cu cafea amestecata cu rom.Se unge primul blat cu crema. Se aseaza al doilea presand usor si se termina cu restul de crema. Se da la frigider pentru 3 ore. Inainte de a servi se pudreaza cu cacao dulce.

0 comentarii:

Trimiteţi un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...