marți, 26 octombrie 2010

Tort de pere


Ingrediente
-1.25 kg pere
-470 g zahar
-1 baton scortisoara
-4 albusuri
-12 galbenusuri
-100 g faina
-8 foi gelatina
-1 baton vanilie
-500 ml lapte
-500 g frisca
-cacao dulce

Mod de preparare
1. Se curata perele si se taie cuburi.Se dau in clocot 400 ml apa cu 100 g zahar si batonul de scortisoara.Se adauga cuburile de pere si se lasa sa se inmoaie cca 10 minute.
2. Se incinge cuptorul la 180 C.Se bate albusul cu 120 g zahar. Se bat galbenusurile cu faina si se inglobeaza albusul batut. Aceasta compozitie se aseaza intr-o forma de tort de 24 cm unsa si se coace 12-15 minute.
3. Se inmoaie gelatina in apa rece. Se cresteaza batonul de vanilie si se scoate miezul cu varful cutitului.Ambele se dau in clocot cu lapte si 175 g zahar.Se bat spuma 8 galbenusuri cu 75 g zahar. Se inglobeaza laptele turnand treptat.Se indeparteaza batonul de vanilie si se incalzeste treptata compozitia,amestecand pana ce capata consistenta de crema. Se aseaza intr-un castron si se dizolva inauntru gelatina. Se lasa sa se raceasca.
4. Se scurg perele si se pune deoparte sucul.Se bate frisca si se adauga jumatate din ea la crema, impreuna cu perele scurse.Se taie blatul in doua si se insiropeaza cu sucul de pe pere.Intr-un bol adanc,tapetat cu folie de plastic, se pune primul blat, urmat de crema si se acopera cu al doilea blat.Se lasa sa se raceasca peste noapte la frigider. Se orneaza a doua zi cu frisca si cacao dulce.

1 comentarii:

Dana Gherman spunea...

Doamne cum arata...mor aici de pofta! Trimite macar o bucatica pe e-mail :))

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...