duminică, 15 august 2010

Pui cu pere


Ingrediente
-4 pulpe intregi
-2 linguri miere
-un cubulet unt
-2 morcovi
-4 tije de telina
-o ceapa
-2 pere mari
-sare, piper

Mod de preparare
1. Se spala pulpele si se curata bine. Se ung cu ulei si se presara cu sare si piper atat cat este nevoie. Se prajesc intr-o tigaie cu ulei incins la foc mic circa 8 minute pe fiecare parte. Se scot si se pun intr-o tava pentru cuptor care se acopera.
2. Se curata morcovii si telina si se taie rondele.Se pun la fiert in apa cu sare, se scurg de apa si se pun peste pulpele din tava.
3. Intr-o tigaie se topeste untul si se caleste usor ceapa taiata solzisor. La final se adauga o lingura de miere si se lasa putin la caramelizat.Sosul cu ceapa se aseaza deasupra pulpelor. Se acopera tava cu capac si se da la cuptor pentru 40 de minute la foc potrivit.
4. Intre timp se prepara sosul de pere. Perele se curata, inafara de o jumatate care se pastreaza pentru ornat. Bucatile curatate se prajesc in putin unt, la final adaugandu-se o lingura de miere si se lasa la caramelizat. Se servesc pulpele cu legume si sosul de pere caramelizate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...