vineri, 9 iulie 2010

Crema de lamaie


Imi plac tare mult deserturile "la lingurita" datorita consistentei cremoase sau pufoase pe care o au. Aceasta minunata crema de o consistenta pufoasa este numai buna pentru o zi calduroasa de vara.

Ingrediente
-1 lamaie
-80 g zahar
-1 plic gelatina
-500 ml lapte batut
-200 ml frisca
-200 g zmeura
-2 plicuri zahar vanilat
-2 linguri zahar

Mod de preparare
1. Se rade coaja si se stoarce sucul de lamaie.Se pun la fiert cu zahar, se ia siropul de pe foc si se lasa sa se raceasca.
2. Gelatina se inmoaie in apa rece. Se inglobeaza laptele batut in siropul de lamaie. Se dizolva gelatina si se amesteca intr-o cantitate mica de lapte batut, apoi se inglobeaza in restul de cantitate. Cand compozitia incepe sa se intareasca, se inglobeaza frisca batuta. Crema se repartizeaza in pahare si se lasa sa se intareasca in frigider 6 ore.
3. Se curata zmeura si se da la foc mic impreuna cu 2 linguri zahar si zahar vanilat,pana ce se obtine un sirop caldut.Se servesc cupele cu crema de lamaie ornate cu sirop de zmeura si zmeura intreaga.

2 comentarii:

CamiWitt spunea...

Arata si se aude minunat! Multam pt. idee. Un sfirsit de saptamina minunat! Cami

vasile floroaia spunea...

Arata delicios !

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...