sâmbătă, 1 mai 2010

Diavolo


Are o denumire nu prea draguta , dar poate ca i se potriveste deoarece e "a dracului" de buna. E un tort pe care vreau sa il dedic parintilor mei care azi fac 28 de ani de casatorie si sa le urez pe aceasta cale multi ani inainte fericiti si plini de iubire ca pana acum. Va pup si va iubesc!


Blaturi
-450 g faina
-1 lingura bicarbonat
-1/4 lingurita sare
-50 g cacao
-300 ml lapte
-150 g unt
-400 g zahar
-5 oua
-2 plicuri aroma de vanilie de Bourbon

Spuma de ciocolata
-275 g zahar
-1/4 lingurita sare
-125 g cicolata amaruie tocata
-225 ml lapte
-2 linguri golden syrup
-125 g unt
-2 plicuri aroma de vanilie de Bourbon

Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul minimum 10 minute inainte de a coace prajitura. Daca aveti 3 forme de tort de 24 cm sunteti norocoase, daca nu faceti cum am facut eu: folositi aceeasi forma pentru toate blaturile, cu specificatia sa o curatati bine cu apa rece dupa fiecare folosire.
2. Amestecati intr-un castron faina cernuta, bicarbonatul si sarea. Intr-un alt castron cerneti cacaua, apoi adaugati putin lapte, astfel incat sa obtineti o pasta moale. Continuati cu restul de lapte, amestecand continuu pana ce compozitia este omogena.
3. Frecati untul cu zaharul si aroma de vanilie pana la obtinerea unei creme spumoase, apoi puneti ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. La sfarsit adaugati amestecul de faina si pe cel de cacao, amestecand continuu cu mixerul. Impartiti compozitia in trei parti egale pe care le coaceti la cuptor pentru 25 de minute fiecare si le lasati sa se raceasca.
4. Pentru a prepara spuma de ciocolata, puneti zaharul, sarea si ciocolata tocata intr-un vas cu fund dublu, turnati laptele, adaugati siropul de zahar si untul, apoi puneti amestecul la fiert, la foc domol. La un minut dupa ce a inceput sa fiarba, luati vasul de pe foc, adaugati aroma de vanilie si lasati crema sa se raceasca complet. Cand este rece, bateti cu mixerul pana se ingroasa si se deschide putin la culoare.
5. Ungeti blaturile cu doua treimi din crema de ciocolata, iar cu crema ramasa imbracati intreaga prajitura.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...