duminică, 30 mai 2010

Aripioare de pui cu vin si coniac


Un buchet de arome inedite. Eu le-am numit si aripioarele "betive".:)

Ingrediente
-1 kg aripioare de pui
-500 g cartofi noi
-1 lingura cu faina
-1 ceapa
-1 catel usturoi
-150 ml vin alb demisec
-3 linguri coniac
-ulei, cimbru proaspat, patrunjel, sare, piper

Mod de preparare
1. Spala aripioarele de pui si usuca-le bine. Amesteca faina cu sare, piper si cimbru maruntit. Tavaleste aripioarele prin faina si scutura de exces. Pune intr-o tigale ulei la incins si rumeneste aripioarele bine pe ambele parti. Scoate-le pe un platou.
2. Taie ceapa si usturoiul marunt si caleste-le in uleiul in care ai prajit carnea. Adauga aripioarele si paharul cu vin. Acopera si lasa sa se inabuse pentru 20 de minute. Fierbe intre timp cartofii curatati in apa cu sare.
3. Scoate aripile din tigaie si aseaza-le impreuna cu cartofii intr-un vas pentru cuptor. In sosul ramas adauga coniacul si mai lasa un minut pe foc. La final unge cu sosul din tigaie aripioarele si cartofii si da la cuptor pentru 40 de minute. Se serveste cu patrunjel verde tocat.

3 comentarii:

denisia spunea...

super

Dana Gherman spunea...

Ti-am zis eu ca daca mai intru mult pe blogul tau o sa imi fie din ce in ce mai greu sa imi stapanesc poftele. Te pup si spor la gatit, sper sa ajung si eu candva la tine sa ma omenesti! Dana Gherman

Claudia Mic spunea...

Danutza draga va asteptam cu drag!

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...