joi, 18 martie 2010

Tarte cu ricotta si capsuni

Pentru ca de fiecare data cand ii vad la raionul de fructe imi dau noi ideei, capsunii vor fi prezenti in multe retete de-ale mele de acum inainte. Asa ca amatori si amatoare de capsuni....savurati cu drag.



Ingrediente
- 450 g aluat foietaj
- 500 g ricotta
- coaja de la o lamaie
- 4 linguri zahar
- 300 g capsuni
- 4 linguri jeleu de caise
- 1 ou

Mod de preparare
1. Eu am folosit tavile de la cozonacei, dar daca aveti tavile acelea dreptunghiulare de tarte sunt cele mai potrivite. Se pune aluatul la decongelat, dupa care se amesteca ricotta cu coaja de lamaie si zahar pana ce acesta din urma se topeste.
2. Se tapeteaza tavile cu hartie de copt, iar apoi cu alutul foietaj, ridicandu-se o margine destul de marisoara. Se pune peste aluat inca un rand de hartie de copt si se acopera cu fasole. Se da la cuptor pentru 15 minute sau pana incep marginile sa se rumeneasca. Se scoate, se ia hartia de copt impreuna cu fasolea si se unge aluatul cu ou. Se mai da la cuptor pentru inca 10 minute.
3. Se scoate, iar daca s-a umflat prea tare se preseaza cu furculita. Se umple cu ricotta si se orneaza cu capsuni. Jeleul de caise se incalzeste la foc mic cu o lingura de apa, iar la final se glazureaza capsunii cu acesta.

1 comentarii:

Craita spunea...

arata foarte bine si cred ca e si foarte bun.

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...