duminică, 14 martie 2010

Budinca de gris cu fructe


Reteta e din cartea "Arta completa a gatitului", carte care de fiecare data cand o deschid ma convinge sa mai gatesc ceva din ea. Asa ca multumesc inca o data sotului meu drag pentru acest minunat cadou.

Ingrediente
-1 l lapte integral
-270 g gris
-1 baton de vanilie
-4 galbenusuri
-100 g unt
-fructe si sirop pentru garnisit

Mod de preparare
Se pune la fiert laptele cu batonul de vanilie crestat pe mijloc. Dupa ce da un clocot se scoate pastaia si se pune din nou la fiert. Se toarna grisul in lapte amestecand energic si in continuu pentru a nu face cocoloase. Dupa 5 minute se ia de pe foc si se aduaga galbenusurile, incorporandu-le pe rand, iar la final untul. Se toarna intr-o forma si se lasa sa se raceasca, apoi se da o ora la frigider. Se poate orna cu orice fel de fructe incepand de la capsuni,cirese,prune, struguri sau fructe uscate stafide inmuiate in rom, migdale,alune si o multitudine de sosuri: caramel,ciocolata sau de fructe. Lasati-va imaginatia sa zburde!!

2 comentarii:

Antzu' spunea...

arata senzational

denisia spunea...

Arată foarte bine! Ador căpşunii...

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...