sâmbătă, 20 februarie 2010

Prajitura ingerilor


Pufoasa ca un nor, delicioasa ca nimeni alta...

Ingrediente
-175 g zahar pudra+2 lingurite pudrat
-150 g faina
-10 albusuri
-1/2 lingurita praf de copt
-1/2 lingurita esenta de vanilie
-1/2 lingurita esenta de migdale
-1/4 lingurita sare
-200 g zahar
-200 g frisca
-capsuni
Mod de preparare
1. Cerneti faina si amestecati-o cu cele 175 g zahar pudra, de asemenea dat prin sita. Bateti albusurile spuma tare, adaugati praful de copt, esentele de vanilie si migdale si sarea. Cand compozitia incepe sa se intareasca din nou, adaugati treptat cele 200 g de zahar, cate 2 lingurite o data, continuand operatiunea pana cand tot zaharul a fost incorporat si compozitia are o consistenta cat mai tare.
2. Presarati peste albusurile batute spuma circa o treime din faina cernuta si amestecata cu zahar pudra, apoi amestecati usor pana cand este complet incorporata in compozitie. Repetati operatiunea de inca doua ori, pentru restul de faina. Amestecul rezultat turnati-l cu lingura intr-o forma neunsa.
3. Dati la cuptorul preincalzit 40 de minute la foc potrivit. Cand este gata lasati prajitura sa se raceasca in tava, apoi o desprindeti pe un platou. Se orneaza cu zahar pudra, capsuni si frisca.

1 comentarii:

Bunny spunea...

Claudia, de mult timp vreau sa incerc prajitura asta, insa din ce am citit prin cartile mele de prajituri, este foarte-foarte delicata si trebuie procedat cu multa atentie (la un moment dat am vazut ca trebuia sa cern faina de de trei ori). Asa ca m-am speriat destul de tare - mai ales ca sunt in viteza maxima de regula prin bucatarie - si am renuntat. Am trecut la bookmark reteta asta si cand imi fac timp o sa iti spun cum mi-a iesit. Felicitari, a ta arata minunat!

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...