miercuri, 3 februarie 2010

Piept de pui in bacon cu legume gratinate


Am "frunzarit" din nou site-ul australian si am dat de aceasta reteta de-a dreptul delicioasa.

-2 piepti de pui taiati in jumatati
-500 g cartofi albi
-3 dovlecei mici
-3 lingurite mustar de Dijon
-1 lingurita mustar clasic
-150 g felii bacon
-3 linguri parmezan
-ulei de masline
-100 g smantana

Mod de preparare
1. Se ung jumatatile de piept de pui cu un amestec format din 2 lingurite mustar Dijon si mustar clasic.Apoi se invelesc in bacon si se prind cu scobitori. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun pieptii in ea. Se dau la cuptor pe cel mai jos nivel, la 175 C pentru 45 minute.
2. Se curata cartofii si dovleceii. Cartofii se taie cuburi maricele se condimenteaza cu sare si piper si se ung bine de tot cu ulei de masline. La fel se procedeaza si cu dovleceii numai ca la acestia se mai adauga si parmezanul. Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau pentru 20 de minute la cuptor deasupra pieptului.
3. Se prepara un sos din smantana si 1 lingurita de mustar Dijon. Se serveste pieptul cald, fara scobitori si cu sos din abundenta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...