miercuri, 16 septembrie 2009

Tarta bicolor




Blat
-1 cub drojdie
-150 ml lapte
-400 g faina
-5 linguri zahar
-1 praf sare
-1 plic zahar vanilat
-50 g unt topit
-1 ou

Umplutura
-750 g prune
-750 g pere
-3 linguri suc de lamaie
-4 galbenusuri
-100 g zahar
-250 ml smantana
-150 g fulgi de cocos

Fulgi
-175 g unt
-250 g faina
-150 g zahar

Mod de preparare
1. Se prepara blatul: drojdia se dizolva in lapte. Intr-un castron se aseaza zaharul, sarea, zaharul vanilat,faina, untul si oul. Se toarna treptat laptele si se framanta aluatul. Se acopera si se lasa sa creasca la caldura 45 de minute.
2. Se curata fructele si se taie felii. Perele se stropesc cu suc de lamaie. Pentru umplutura, galbenusurile se bat cu zahar, se aduga smantana si fulgii de cocos.
3. Se incinge cuptorul la 180 C. Se mai framanta putin aluatul pe o planseta si se intinde din el o foaie. Aceasta se aseza pe o tava adanca unsa. Se repartizeaza deasupra crema de cocos si galbenusuri si se aseaza fructele decorativ, formand cuiburi patrate.
4. Pentru fulgii de deasupra, se topeste untul si se framanta cu faina si zahar pana iau nastere niste firimituri de aluat, care se presara intre cuiburile de fructe. Se coace prajitura la mijlocul cuptorului 40-45 de minute.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...