vineri, 13 februarie 2009

Tocanita de mazare


Reteta e preluata de la o cititoare a revistei Libertate pentru femei.

Cui ii place mazarea o va savura cu siguranta!

Ingrediente:
- 500g mazare Bonduelle de la conserva
- 2 cepe mari
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri de ulei
- 250 g carnati subtiri afumati
- sare, piper, marar, mustar

Mod de preparare:
1. Se curata ceapa si usturoiul, apoi se spala, se toaca marunt si se calesc in ulei, amestecand continu.
2. Se adauga carnatii taiati rondele si se calesc impreuna cu ceapa si usturoiul, aproximativ 5 minute la foc mic, amestecandu-se cu o lingura de lemn astfel incat sa nu se arda.
3. Cand devin sticloase se aduga boia si doua lingurite de mustar. Apoi se rastoarna mazarea cu tot cu apa din conserva, iar la final se mai pune apa cat sa acopere mazarea. Se condimenteaza cu sare si piper, iar cine prefera poate sa puna si marar.
4. Se lasa sa fiarba la foc potrivit aproximativ 20 de minute fara capac amestecand din cand in cand.


Pofta buna!


P.S. Eu am servit-o cu paine prajita, are un gust mai special.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...