vineri, 13 februarie 2009

Tarta de mere cu spuma de migdale




Este o reteta incercata dintr-o carte de bucate italiana care se numeste "Idee Dolci".

Ingrediente

Blat:
- 180g unt
- 1/2 lingurita sare
- 4 linguri zahar
- 1 ou
- 2 linguri frisca lichida
- 250 g faina

Spuma:
- 3 oua
- 3 linguri de zahar
- 200 g migdale decojite si macinate
- 6 mere
- 2 linguri dulceata de zmeura

Mod de preparare:
1. Mixati untul pana devine o crema fina si incorporati pe rand si treptat sarea, zaharul, oul batut si frisca. Se cerne faina si se incorporeaza treptat la amestecul de mai sus. Aluatul rezultat se acopera si se da la frigider 1 ora.
2. Preparati spuma batand ouale cu zaharul pana devin spumoase si se deschid la culoare. Incorporati apoi migdalele si amestecati cu o spatula cu grija.
3. Spalati 2 mere, le scoateti miezul si le dati pe razatoarea fina fara sa le radeti coaja. Uniti apoi merele la spuma si porniti cuptorul pe 220 C. Tapetati forma de tort cu hartie pentru copt.
4. Scoateti aluatul si formati un disc care sa incapa in forma de tort ramanand o bordura de 3 cm. Varsati spuma de migdale peste aluat si intindeti-o uniform.
5. Curatati de coaja celelalte 4 mere, taiati-le in jumatati si scoateti miezul. Crestati fin si des suprafat bombata a jumatatilor si asezati-le in forma de floare in tava peste spuma. Puneti tarta in cuptor si o coaceti timp de 40 de minute.
6. Dulceata de zmeura se incalzeste intr-un vas si apoi se da printr-o sita. Cu aproximativ 5 minute inaite de a fi gata tarta se scoate si se ung cu dulceata jumatatile de mere cu o pensula. Tarta se da din nou la cuptor. Cand este gata se scoate si se ung din nou jumatatile de mere cu dulceata ramasa. Se serveste cand ajunge la temperatura ambientala.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...